Arthur Boone wethouder VVD Doesburg

Arthur Boone is de opvolger van wethouder Ellen Mulder-Metselaar namens de VVD in de gemeente Doesburg. De 54-jarige Boone is momenteel statenlid van de VVD in de provincie Gelderland. "Wij denken dat Arthur als persoon uitstekend zal passen bij Doesburg en het huidige college van B&W. Arthur Boone zal zich op korte termijn aan Doesburg presenteren", aldus fractievoorzitter Martin Korporaal.

Arthur heeft veel bestuurlijke ervaring op gemeentelijk, provinciaal en regionaal niveau. Zo was hij onder meer wethouder in de gemeente Westervoort en daar voor 11 jaar fractievoorzitter. Mede hierdoor beschikt Arthur over een uitstekend regionaal netwerk waar we als Doesburg ons voordeel mee kunnen doen. Momenteel is Arthur nog statenlid in de provincie Gelderland en directeur van Fort Pannerden.

“Met overtuiging en vol vertrouwen zeg ik mijn lidmaatschap van de Provinciale staten van Gelderland op en stop ik als directeur van Fort Pannerden, om in het mooie Doesburg aan de slag te kunnen gaan. Het is een prachtige stad waar ik me graag voor in ga zetten de komende jaren” aldus Arthur Boone.

Als VVD Doesburg vinden wij het van belang dat de samenwerking binnen het college vervolgd wordt. Wij zijn van mening dat we met Arthur Boone een wethouder hebben gevonden die gezien zijn brede ervaring goed past bij de beschikbare portefeuille met onder andere economie, ruimtelijke ordening en recreatie & toerisme. Verder denken wij ook dat Arthur als persoon uitstekend zal passen bij het huidige college van B&W. We gaan ervan uit dat Arthur zich op korte termijn aan Doesburg zal presenteren."

Naar verwachting zal Arthur Boone in de raadsvergadering van eind september geïnstalleerd worden.